Home

Achtergrond

Bloemen en zoenen in Kameroverleg

Een nog opvallend vinnig debat over Natura 2000 is vanavond geëindigd met bloemen en zoenen voor drie vertrekkende Kamerleden.

Vanavond vond het laatste overleg plaats van de landbouwcommissie van de Tweede Kamer en minister Verburg. Er moesten nog wat laatste vuiltjes over Natura 2000 worden weggewerkt. De Kamer gaat na vandaag op verkiezingsreces.

Het was ook de laatste commissievergadering voor Kamerleden die na de verkiezingen niet meer terugkeren: Annie Schreijer-Pierik (CDA), die nog een keer optrad als invallend voorzitter van de landbouwcommissie, Hugo Polderman (SP) en Bas van der Vlies (SGP), sinds 1981 in de Kamer. De laatste hield een toespraakje waarin hij benadrukte dat ondanks de soms heftige politieke discussies de sfeer altijd goed was in de Kamercommissie LNV. Hij bedankte de minister voor de goede samenwerking.

De minister bedankte de vertrekkende Kamerleden met een mooi boeket bloemen en klapzoenen op de wangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.