Home

Achtergrond 206 x bekeken

'Binnen twee jaar insecten op de pizza'

Het duurt nog hooguit twee jaar totdat vlees van insecten te vinden is in sauzen en op kant-en-klaarpizza's.

Op de verpakking staat het vlees niet vermeld als insect, maar als dierlijk eiwit. Consumenten eten op dit moment overigens ook al regelmatig insecten zonder het te weten.

Hoogleraar entomologie Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit is een enthousiast pleitbezorger van het eten van insecten. Hij eet ze zelf regelmatig en met groot genoegen. Hij geeft dinsdagavond in Den Haag op uitnodiging van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO een lezing over de toepasbaarheid van insecten.

Aan de lezing is de verkiezing van de lekkerste insectensnack gekoppeld. De Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Venik) presenteert de bijna uitverkochte zaal mueslirepen met sprinkhaan, nuggets van diverse torren en bitterballen van meelworm. De lekkerste snack wordt verder ontwikkeld voor de verkoop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.