Home

Achtergrond 160 x bekeken

Bijna 4 miljoen kijkers naar herdenking Dam

Bijna vier miljoen tv-kijkers waren dinsdagavond getuige van het incident tijdens de nationale dodenherdenking op de Dam. Van hen volgden ruim 2,5 miljoen Nederlanders de NOS-uitzending op Nederland 1. De overige van de 3.996.000 tv-kijkers volgden de verstoorde herdenking via Nederland 2 en 3.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Tegelijkertijd keken 935.000 mensen naar de uitzending van RTL4 vanaf de Waalsdorpervlakte bij Den Haag.

Volgens een woordvoerster van de NOS had het incident op de Dam nauwelijks invloed op de kijkcijfers. Een piek in de cijfers bleef uit. Volgens de NOS komt dat doordat veel mensen buitenshuis waren tijdens de dodenherdenking en niet in de gelegenheid waren om de televisie in te schakelen op het moment van de ordeverstoring in de hoofdstad.

Wel is uit de cijfers af te leiden dat veel mensen na afloop van de uitzending naar het NOS Journaal en Netwerk keken om meer te weten te komen over het incident op de Dam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.