Home

Achtergrond 168 x bekeken

Beter uitwisselen organen redt 20.000 mensen

De betere uitwisseling van donororganen kan in de Europese Unie zo'n 20.000 levens redden.

Dat komt omdat minder transplantatieorganen ongebruikt blijven. Minister Trinidad Jiménez (Gezondheid) van huidig EU-voorzitter Spanje heeft dat dinsdag gezegd.

Het Europees Parlement stemt woensdag in met de EU-wet waardoor organen voor transplantaties makkelijker over de grens kunnen naar andere Europese landen. Het parlement heeft over de regeling al een akkoord met de gezamenlijke EU-landen.

Nederland heeft via Eurotransplant al een uitwisseling met enkele West-Europese landen. Maar vooral in Oost-Europese en Baltische landen gaan zelden of nooit organen de grens over. Daar zijn ook veel minder donoren dan in veel West-Europese landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.