Home

Achtergrond 178 x bekeken

Begrotingstekort VS loopt sterk op

Het begrotingstekort van de Amerikaanse federale overheid is vorige maand sterk opgelopen. Het tekort bedroeg 82,69 miljard dollar (65,5 miljard euro) tegen 20,91 miljard dollar een jaar eerder, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Het gaat om het grootste begrotingstekort ooit in april. Analisten rekenden op een tekort van 52 miljard dollar.

Meestal boekt de Amerikaanse overheid in april een begrotingstekort, omdat Amerikanen dan inkomstenbelasting betalen. De overheidsuitgaven zijn echter sterk gestegen om de economie te stimuleren. Tegelijkertijd zijn de belastinginkomsten teruggelopen door de sterke terugval die de economie heeft beleefd. De uitgaven van de overheid zijn nu al negentien maanden achtereen hoger dan de inkomsten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.