Home

Achtergrond

Balkenende: gun nabestaanden rust

Premier Jan Peter Balkenende heeft de media vandaag opgeroepen de nabestaanden van het vliegtuigongeluk in Tripoli rust te gunnen bij de verwerking van hun verlies en verdriet.

In het bijzonder sprak hij woorden van troost en medeleven uit voor Ruben, die de ramp als enige overleefde, en zijn familie. "Je hart breekt bij zijn verhaal.'' De premier hoopt vurig dat hij en zijn familie het verlies van de ouders en broer van Ruben kunnen verwerken.

Balkenende zei dat dinsdag in de Tweede Kamer, die het vliegtuigongeluk in de grote zaal herdacht. De premier sprak zijn deelneming uit namens het hele kabinet en wenste de nabestaanden veel kracht en troost. Het kabinet zal er volgens hem alles aan doen de nabestaanden te informeren over het verdere verloop en zal hen steunen.

Bij het ongeluk kwamen 103 mensen om het leven, onder wie zeventig Nederlanders. Landgenoten die met één harde klap het leven verloren, zei Balkenende. Hij stelde dat er een diep gat is geslagen in de levens van veel mensen in heel Nederland. Hij begrijpt dat zij nog zo veel vragen hebben, over de oorzaak, de laatste momenten voor de crash en wanneer ze afscheid van hun dierbaren kunnen nemen. Het kabinet wenst ieder veel kracht en troost toe.

Balkenende was vorige week aanwezig bij een bijeenkomst van nabestaanden in Hoofddorp, samen met enkele andere kabinetsleden.De premier prees ook de tientallen hulpverleners die ter plaatse bezig zijn met de identificatie van de slachtoffers en allerlei zaken regelen voor de terugkeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.