Home

Achtergrond

Bakker met FNV in onderhandeling

Postorderbedrijf Bakker Hillegom/Lisse moet in overleg treden met FNV Bondgenoten.

FNV bestuurder Marcella Bensen zegt dat het bedrijf onder druk van het kort geding van maandag over de bedrijfs CAO moet onderhandelen in plaats van het overschakelen naar de sector CAO.

"Wij hebben dat steeds gewild omdat het aansluiten bij de sector CAO van de Groothandel in Bloembollen voor de werknemers een verslechtering betekent. Donderdag gaat het gesprek plaatsvinden en uiterlijk woensdag moet Bakker ons voorstellen doen waarover we kunnen praten. Als daaraan niet voldaan staan we volgens de rechter in ons recht om eventueel actie te voeren."

Bensen zegt blij te zijn met het resultaat tot op heden, maar dat het uiteindelijke resultaat natuurlijk afhangt van de uitkomst van de onderhandelingen. Bij Bakker werken ongeveer 150 mensen in vaste dienst, doch afhankelijk van het seizoen kan het aantal werknemers oplopen tot ongeveer 600.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.