Home

Achtergrond

Avondklok Thailand weer verlengd

De avondklok in Thailand is ook de komende twee nachten van kracht.

In de hoofdstad Bangkok en in 23 provincies moeten de inwoners van elf uur 's avonds tot vier uur 's ochtends binnenblijven. Dat hebben de Thaise autoriteiten zondag bekendgemaakt.

De avondklok was woensdag ingesteld. Het leger maakte toen een einde aan maandenlange protesten in Bangkok. Demonstranten staken uit woede daarover tientallen gebouwen in brand, waaronder een enorm winkelcomplex, de aandelenbeurs en een tv-station. Ook in andere delen van het land nam de onrust toe. De afgelopen nachten moesten mensen van negen uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends binnenblijven.

Volgens de Thaise premier Abhisit Vejjajiva is de rust weergekeerd. Scholen en overheidsinstellingen gaan maandag weer open. De straten in Bangkok, die wekenlang waren bezet door oppositionele betogers, zullen weer toegankelijk zijn en de militairen zullen uit het straatbeeld verdwijnen.

De zogeheten roodhemden, aanhangers van de verdreven oud-premier Thaksin Shinawatra, hadden de afgelopen maanden gedemonstreerd in Bangkok. Ze eisten het vertrek van de huidige regering. Bij gevechten tussen de betogers en het leger vielen zeker 54 doden en meer dan vierhonderd gewonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.