Home

Achtergrond

Avebe blijft voor 40 procent eigenaar van Meelunie

Aardappelzetmeelconcern Avebe blijft voor 40 procent eigenaar van Meelunie.

De rest van de aandelen verkoopt Avebe aan handelsbedrijf Hoogwegt. De bedrijven hebben de verkoop gemeld bij de Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA). Avebe-woordvoerder Johan Russchen verwacht dat de transactie over twee maanden is afgerond, als de NMA geen bezwaar maakt.

Volgens Russchen is Hoogwegt een toonaangevend handelsbedrijf. "Door de samenwerking kan de uitvoering van de strategie van Meelunie versterkt worden. De activiteiten van Meelunie en Hoogwegt hebben een goede strategische overeenkomst. Beide organisaties zijn bekende ondernemingen en hebben een portfolio van voedingsingrediënten en producten die elkaar aanvullen."

Lees ook: Avebe verkoopt Meelunie voor een deel

Of registreer je om te kunnen reageren.