Home

Achtergrond

Aswolk stuwt veilingomzet in april; in mei dreigt daling

De omzet van snijbloemen is in april ten opzichte van een jaar eerder 11,6 procent gestegen bij 2,1 procent meer stelen.

De middenprijs lag met 0,185 bijna anderhalve cent hoger dan in april 2009. Dat meldt sierteeltveiling FloraHolland.

Door relatief warm en droog weer is de productie van snijbloemen en kamerplanten in april enkele procenten gestegen, normaliter het recept voor dalende prijzen. Omdat Afrikaanse en Latijns Amerikaanse telers in april door de IJslandse aswolk moeizaam naar Europa konden uitvoeren, steeg de omzet. De prijs voor rozen steeg in april 1,5 cent bij 5,6 procent meer stelen. De middenprijs van tulpen bleef onveranderd bij een ruim 13 procent hoger aanbod. De markt voor planten laat een wisselend beeld zien. Phalaenopsis zag de prijs stijgen bij een 11 procent hoger aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.