Home

Achtergrond

Ard Schenk doopt nieuwe lelie

Bij de opening van de grootste lelietentoonstelling ter wereld in de Keukenhof, zal voormalig schaatskampioen Ard Schenk donderdag 6 mei een nieuwe lelie dopen.

Het betreft een witte lelie uit het sortiment LA Hybriden, met fraai opstaande bloemknoppen en passend bij de reputatie van Schenk een sterke variëteit. Stevige stelen, mooi compact blad en een prima houdbaarheid zijn andere positieve eigenschappen waarmee deze nieuweling hoge ogen kan gooien op de markt.

Voor de lelieshow, die tevens de afsluitende expositie is van het Keukenhofseizoen van 2010, komen leliespecialisten uit de hele wereld naar Lisse. Honderden verschillende leliesoorten zijn er dan te zien, inclusief de nieuwste introducties. Op een oppervlakte van zesduizend vierkante meter worden minimaal zesduizend stelen getoond, veelal verwerkt in prachtige bloemstukken.

Primeurs tijdens deze show zijn onder andere de nieuw gele 'Nanjing', de paarse 'Cocopa' en de roodgele 'Kaveri.' Deze lelies komen voort uit de rode Lilium 'Orfeo' die vorig jaar op Keukenhof de Innovation Award won.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.