Home

Achtergrond 256 x bekeken

Anjers op Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn besteedt in de zomer speciale aandacht aan de anjer.

Zeldzame oude variëteiten van de bloemsoort zijn van 11 mei tot en met 25 juli te zien in de tuin, liet Paleis Het Loo dinsdag weten. Het Loo zet jaarlijks in de paleistuin een bloem extra in het zonnetje. De tulp, anemoon en kattenstaart kwamen al eens aan bod. De anjer is een van de oudste Europese sierplanten. Vanaf het begin van de vijftiende eeuw is de anjer onafgebroken in zwang geweest, aldus Het Loo.

De anjers zijn uitgezet in de border van de de boventuin van Het Loo. Ook staan de bloemen in tientallen vazen en potten op de tuinmuren. Verder is er een fotopresentatie. De anjer heeft een band met het koningshuis. Prins Bernhard droeg altijd een witte anjer op de revers van zijn jasje. De in 2004 overleden echtgenoot van prinses Juliana ververste de bloem dagelijks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.