Home

Achtergrond 203 x bekeken 11 reacties

Amerikanen voeren melkproductie snel op

Melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) voeren de melkproductie duidelijk op.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaans landbouwministerie USDA. Amerika en Europa zijn momenteel de grote spelers op de wereldmarkt, aangezien het melkseizoen in Nieuw-Zeeland is geëindigd.

De aanvoer in de VS afgelopen april lag 1,5 procent hoger dan vorig jaar, wellicht een nieuw record. Het gaat om een geschatte hoeveelheid van zo’n 7,4 miljard kilo melk. Vanaf februari is de productie in de VS flink gestegen. Ook aantal melkkoeien en de productie per koe is toegenomen.

Volgens professor Bob Cropp van de universiteit in Wisconsin ligt het aantal melkkoeien nog steeds 2 procent onder het niveau van vorig jaar, maar is verdere afname gestopt. Sinds december vorig jaar zijn er al weer 14.000 melkkoeien bij gekomen.

Daarbij heeft de gestegen melkproductie per koe er volgens Cropp in de meeste staten voor gezorgd dat de melkproductie, ondanks de afname van het aantal melkkoeien, niet is gedaald. De productie per koe is naar schatting met 3,5 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

De Amerikaanse melkveehouders voeren de productie volgens Cropp verder op. De voerprijzen liggen lager dan vorig jaar terwijl de melkprijs is gestegen.

De EU en de VS hebben in de eerste twee maanden van 2010 ruim 10 procent meer zuivel geëxporteerd, meldt LTO in een marktupdate. Belangrijkste vraag wat betreft het aanbod is volgens LTO of de VS in staat is de melkproductie snel op te voeren en meer te exporteren, zoals in 2008. De eerste signalen zijn duidelijk zichtbaar.

Lage prijzen voor grondstoffen als mais en soja stimuleren het verder opvoeren van de Amerikaanse productie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  De concurrentie slaapt niet!!!... Nu maar hopen dat aanbod en vraag in evenwicht blijven op de Wereldmarkt!!!... Of zijn wij weer bezig de volgende prijsdaling te bewerkstelligen ???

 • no-profile-image

  Han

  Hoi Piet ik denk dat je vraag met JA kan worden beantwoord. We racen weer naar de volgende top van de varkens (melk) cyclus. Naar mijn idee is er niet meer vraag naar melk op de markt en zeker niet voor een >hoge< prijs. De zuivel heeft voor de prijsval alternatieven gevonden voor >dure< melk en deze (plantaardige) melk vervangers zullen weer uit de kast komen zogauw ze concureren met melk. [Piet heb je last van de vele regen?]

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Cijfers van de USDA..................
  Wie daarin geloofd, geloofd ook in de Kerstman.
  Volgens mij manipuleert de USDA constant de markt en niet alleen voor zuivel maar ook voor granen (Tarwe, mais, soya)

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Gelukkig hebben wij nog geen last van de regen @Han. Het is wel aan de natte kant, maar bij ons is in de afgelopen week tot nu toe minder dan 100 mm regen gevallen. In zuid-Polen 250 mm en hier en daar meer!!!... In Slowakeié, Hongarije en noord-Tsjechié eveneens. De boeren in die streken zijn niet te benijden. groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Sybren

  Check out deze website. Prijzen dalen weer.
  http://www.dailydairyreport.com/data/ddr052010.pdf

 • no-profile-image

  Frank

  Pardon,Wipstaartje ,schelden en vloeken op hardwerkende melkveehouders is echt beneden alle peil,Nergens voor nodig hoor we weten hier zo ook wel dat er bij jullie een hoop arrogante boeren zijn die alles beter weten en geen respect hebben als het iets anders is dan ze gewend zijn ,veel succes met je Anti Amerika gevoelens en vooroordelen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Toen de superheffing werd ingevoerd hadden wij 2x zoveel melk als Nieuw Zeeland. Nu is dat omgekeerd. Nu geven we het wéér weg, door het in stand houden van dat achterlijke quotum.

 • no-profile-image

  xxx

  Gevolg van sexsemen! Hoge prijzen voor slachtkoeien $900 en een vaars kost $1200 (normaal $550 tegen $1800) en iedereen wil klaar zijn voor de goede tijd naar 2 jaar heel veel geld verloren te hebben.

  een manger uit de usa

 • no-profile-image

  ykyk

  En hier maar quotum kopen voor 19-20 cent..... belachelijke boertjes!!

  En volgend jaar weer piepen als we bij af zijn....

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Wat stupide van die Yanks. Wij geven de melkproductie in kilo's aan terwijl het fysiek om liters gaat. Waarom rekenen die ....jerks niet in gallons?

 • no-profile-image

  o,

  Dit kan nooit goed gaan!!!!!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.