Home

Achtergrond

Agco wil overnames doen, maar niet dit jaar

Het is onwaarschijnlijk dat Agco dit jaar bedrijven overneemt of fuseert.

Dat zei bestuursvoorzitter Martin Richenhagen van de machinebouwer tegenover het internationale persbureau Reuters. Agco, de nummer drie van de wereld, ziet boeren nog niet plotseling veel machines kopen.

Agco produceert onder andere de merken Fendt, Valtra en Massey Ferguson. De marges staan in de hele landbouw onder druk. Richenhagen verklaarde zeker een dozijn bedrijven interessante overnamekandidaten te vinden. Daarbij noemde de topman expliciet het Japanse Kubota en Duitse Claas.

Hoewel Richenhagen Kubota een "perfecte" kandidaat vindt, denkt hij dat overname van de Japanse trekkerbouwer lastig wordt. De prijs die voor overname moet worden betaald ligt in Japan vaak veel hoger dan in het Westen. Bovendien zou het een vijandige overname zijn.

Richenhagen noemde "delen van Case New Holland" eveneens interessant, maar voegde daar aan toe niet te geloven dat moederbedrijf Fiat het in Nederland geregistreerde merk wil laten gaan. Voor Claas geldt dat eigendomsstukken niet publiek verhandelbaar zijn. Dat betekent dat het bestuur van Claas akkoord zou moeten gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.