Home

Achtergrond 154 x bekeken

Aftrek rente niet taboe voor woningbezitter

Voor een meerderheid van de woningbezitters is beperking van de aftrek van hypotheekrente niet taboe.

Zij zien liever dat daarop bespaard wordt dan op zaken als AOW, uitkeringen, gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid op straat. Besparen op integratie of kunst en cultuur krijgt wel de voorkeur boven beperking van de renteaftrek. Dit blijkt uit een peiling van de Vereniging Eigen huis (VEH), waaraan 118.000 woningbezitters en 3000 huurders meededen.

Voor de deelnemers aan de peiling is de aftrek dus niet heilig, maar 90 procent vindt wel dat de politieke discussie dan ook moet gaan over andere onderwerpen die te maken hebben met het huizenbezit. Het gaat dan onder meer over de overdrachtsbelasting die betaald moet worden bij de aanschaf van een bestaande woning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.