Home

Achtergrond

Advocaat: schreeuwer betreurt paniek

De man die tijdens de twee minuten stilte op de Dam in Amsterdam met zijn geschreeuw voor paniek zorgde, betreurt de situatie die hij heeft veroorzaakt en de gevolgen daarvan voor de ruim zestig slachtoffers.

Hij heeft nooit de bedoeling gehad paniek te veroorzaken en had ook niet kunnen voorspellen dat zijn kreet dat tot gevolg zou hebben. Dat meldde zijn advocaat donderdag.
"Mijn cliënt heeft vanuit frustraties uit zijn persoonlijke leven en een te grote hoeveelheid genuttigde alcohol, die dag vanuit beschonken toestand impulsief gehandeld door een kreet te slaken aan het einde van de twee minuten stilte'', aldus de advocaat. Achter zijn handeling zat geen diepere betekenis, gedachte of bedoeling, meldde de raadsvrouwe.

De 39-jarige Amsterdammer werd dinsdag direct na zijn schreeuw overmeesterd en aangehouden en zit sindsdien vast op verdenking van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Volgens de advocaat is de man tijdens zijn hechtenis nog niet door een psychiater onderzocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.