Home

Achtergrond 6 reacties

Actievoerders blokkeren Monsanto-vestiging Bergschenhoek

Enkele tientallen actievoerders hebben sinds vanochtend zes uur de poort van de Monsanto-vestiging in Bergschenhoek geblokkeerd.

De actievoerders, van de actiegroep Verdelg Monsanto, protesteren tegen genetische verandering door de multinational.

Werknemers van het bedrijf zouden de vestiging niet in kunnen, aldus een persbericht van de actiegroep. Maar RTV Rijnmond meldt dat enkele personeelsleden het bedrijf toch binnen zijn gekomen via de achteringang. De vestiging betreft het voormalige De Ruiter Seeds, dat in 2008 werd gekocht door Monsanto.

RTV Rijnmond meldt voorts dat de directie van het bedrijf een groot deel van de werknemers naar huis heeft gestuurd. Volgens de actievoerders wilde de directie geen gesprek met hen aangaan.

Verdelg Monsanto wil dat de multinational zich terugtrekt uit de zadenmarkt, en dat er een einde komt aan het patenteren van zaden en levende organismen. "We moeten weg van de grootschalige chemische landbouw. Het voedselprobleem vraagt om heel andere oplossingen. […] Een wereld zonder Monsanto is een stap in de goede richting", aldus Miranda de Boer namens de actiegroep.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  @Hendrik, je vindt hopelijk niet erg dat ik even een makkelijke copy paste geeft ?
  Ik had op een draadje al wat gezegd over de Nederlandse boeren belangenbehartigers, zie draadje,
  http://www.agd.nl/1099160/Nieuws/Artikel/Spaanse-boeren-protesteren-tegen-transgene-teelt.htm?showcomments=yes
  Ik zei17 apr 2010 09:29
  Spaanse boeren en de sector wel. Hier in Nederland is het anders. Zie http://www.agd.nl/1064547/Nieuws/Artikel/Sector-verbaasd-en-boos-over-sojamotie.htm Wij hebben Wyno Zwanenburg van NVV die alles beter weet, en anderen gebrek aan kennis verwijt, wel Wyno marionet puur sang, klasse. Of dan Melkvee-marionetten-voorman Siem-Jan Schenk van LTO, die zegt we hebben afspraken gemaakt dat we de toekomst voor 3 euro cent hebben verkocht, die gaan we waarmaken, afspraak is afspraak, en natuurlijk gelijk speelveld, tuurlijk Siem-Jan, klasse. Maar gelukkig hebben we LTO aardappel-voorzitter Jakob Bartelds, zie http://www.agd.nl/1096618/Opinie/Forum/Forum-artikel/Transgeenvrij-boeren-is-ondenkbaar.htm die een cursus bij Monsanto heeft gedaan en zijn mantra zingt. Conclusie in Nederland hebben we boerenbelangen behartigers die de boeren NIET voorlichten, die ze leugens voorspiegelen en geen visie hebben. Laat ik herhalen, BOEREN-belangenbehartigers die boeren voorliegen, klasse, pure klasse."" Ik ga even in mijn "luie" stoel wachten op je antwoordt, hoe denk je over alle mogelijke facetten van GMO nu? Heeft het zich bewezen na 30 jaar, of nog steeds niet, (ik bedoel niet de techniek), maar resistentie voor altijd en eeuwig wat men beloofde en nog steeds beloofd? En wat denk je wat er moet gebeuren om je zo gewenste marktwerking en ecosysteem niet in gevaar te laten komen?

 • no-profile-image

  Leen

  Als het er op aankomt ben ik liever aan Monsanto overgeleverd dan aan die actievoerders. Stakkers!

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  @Patrick Hoe combineer je leugens vertellen met "Wat is hen standpunt eigenlijk?".
  Of anders gesteld: wat zou hun standpunt volgens jou moeten zijn? Of regeer jij ook vooral vanuit je luie stoel? Mijn standpunt: GMO moet kunnen, mits ze de marktwerking en het ecosysteem niet in gevaar brengt.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik ben van mening dat de blokkade een goede zaak is. @Leen, Verklaar je wijze woorden nader, wil je in de wieg van Monsanto zachtjes een wiegedood ervaren en zachjes met sussende maar leugenachtige woorden in slaap worden gezongen, en zeggen tegen je kleinkinderen, ik wist het wel, maar was te naief?
  Belangrijker is dat de vakbonden van varkens, kippen en koeien, en de gewaardeerde stand organisatie LTO pure leugenachtige politiek en standpunten innemen. Ongekend dat boerenbelangenbehartigers de boeren LEUGENS vertellen. De vraag is Waarom zijn ze boerenbelangenbehartiger? Voor hen zelf ? Voor de aandacht ? Voor een oranje lintje ? Om zondags vroom vooraan in de kerk te zitten?
  Wat is hen standpunt eigenlijk?? Zijn ze voor gentech, zo ja, wat gaan ze eraan doen om toch een gentech vrije keten te waarborgen dan nu NIETS doen? Zijn ze tegen gentech, wanneer komen ze uit hun luie stoel?????

 • no-profile-image

  M. de Boer

  Het kwartje is gevallen: ‘Niemand kan meer zeggen dat hij onschuldig is en van niets weet, iedereen weet het.’ Kortom, list & bedrog

 • no-profile-image

  Jack

  Ik ben van mening dat ze 20 jaar te laat zijn!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.