Home

Achtergrond 374 x bekeken

Acomo doet overname in thee- en zadenhandel

Grondstoffenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) neemt voor ongeveer 100 miljoen euro de thee- en zadenactiviteiten over van N.V. Deli Maatschappij.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Met de overname van de Van Rees Group en Red River Group verwerft Acomo naar eigen zeggen in één keer een leidende marktpositie in de handel in thee en zaden. De overgenomen bedrijven zijn wereldwijd actief. Ze hebben vestigingen in vier continenten.

Het handelshuis in specerijen, noten en voedingsingrediënten verdubbelt door de overname in omvang. De Van Rees Group en Red River Group hebben samen ongeveer 450 werknemers in dienst, die in 2009 zorgden voor een gecombineerde nettowinst van 13,5 miljoen euro. Acomo boekte vorig jaar een winst van 10,5 miljoen euro.

De Van Rees Group is de grootste onafhankelijke theehandelaar ter wereld met vestigingen in tien landen, verspreid over Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika. De groep verhandelt, bewerkt en distribueert wereldwijd 80.000 ton thee. Daarmee haalde het in het afgelopen boekjaar een omzet van 182 miljoen dollar.

De Amerikaanse Red River Group is een belangrijke speler in de handel en de bewerking van zonnebloemzaden, maanzaad en karwijzaad. Met 180.000 ton zaden haalde het bedrijf vorig boekjaar een omzet van 145 miljoen dollar.

Acomo betaalt Deli 67,5 miljoen euro in contanten, 8 miljoen euro in de vorm van eigen aandelen en 5 miljoen euro in de vorm van een converteerbare obligatielening. Het neemt ook een schuld van ongeveer 20 miljoen euro over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.