Home

Achtergrond 462 x bekeken

Aantal geiten in Frankrijk stijgt naar hoogtepunt

Frankrijk telde eind 2009 1.318.000 geiten, 51.000 meer dan in 2008 en het hoogste aantal in jaren.

Geitenhouders leverden in totaal een recordhoeveelheid van 481 miljoen liter melk af, een toename van 10 procent. De productie van geitenvlees liep echter met 7 procent terug naar 820.000 dieren. Voor dit jaar wordt een verdere groei in de Franse geitenhouderij verwacht.

Dat stelt de agrarische infodienst Agreste. De helft van de Franse geiten zijn te vinden in de regio Poitou-Charente aan de Atlantische kust. In deze streek liep de productie van geitenmelk vorig jaar met meer dan een kwart op. Door de groei in de geitenstapel verwacht Agreste dat de slacht dit jaar weer met een goede 4 procent zal toenemen naar 856.000 dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.