Home

Achtergrond 498 x bekeken 5 reacties

AID verscherpt controle op illegaal verzamelen vee

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV gaat verscherpt controleren op het illegaal verzamelen, het over- en bijladen van vee.

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) wijst haar leden erop alert te zijn op AID-controles. De bond wijst er ook op dat het ministerie van LNV ook overladen ziet als illegaal. Het wordt aangeduid als illegaal bijeenbrengen van dieren op een vervoermiddel, als het kort verzamelen van dieren op een vervoermiddel voorafgaand aan de aanvoer op een exportverzamelplaats, of als het vervoeren van dieren van een eerste naar een tweede exportplaats.

De veehandelaren van hun kant stellen dat overladen op grond van de huidige regelgeving is toegestaan. Over deze kwestie wordt nog verder overleg met LNV gevoerd.Waarom de AID juist nu strenger gaat controleren op het illegaal verzamelen en bijladen is onduidelijk. In het algemeen is duidelijk dat illegaal verzamelen de tracering bemoeilijkt in geval van dierziekten. De AID gaat de controles zowel onderweg uitvoeren, op de vrachtauto, als bij slachthuizen en verzamelcentra.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  er zijn boeren waaraan je niks kunt uitleggen. deze boeren willen gewoon overal tegenaan schoppen en zijn per definitie overal op tegen. dan is de lto een gemakkelijke zondebok.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  De LTO? hahahaha. Die hebben het veel te druk met overleggen op het ministerie. Vooral: hoe leggen we het uit naar onze achterban?

 • no-profile-image

  zeur stad

  wat zijn jullie allemaal lekker verzuurd
  ga wat doen met je leven

 • no-profile-image

  a hamstra

  gebeurd vast en zeker in overleg met de europeese comissie
  een europa!!!, handel, veemarkten, vrijheid, gelijkheid,
  l.t.o/z.l.t.o kom uit de kast.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Als LTO eindelijk eens de belangen van de boeren zou gaan behartigen, dan zou er geen reden zijn om een zondebok te zoeken. Maar er zijn nu eenmaal boeren aan wie dit niet uit te leggen is. Zelfs al zou LTO ronduit zeggen dat ze LNV een handje helpt de boeren weg te treiteren, dan blijven ze nog lid.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.