Home

Achtergrond 7 reacties

AID gooit rundertransporteurs op bon

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft bij vijf van de negen gecontroleerde veetransporten in de regio Amsterdam gebreken vastgesteld.

Tegen twee transporteurs wordt proces-verbaal opgemaakt. In drie gevallen was sprake van een lichte overtreding en bleef het bij een waarschuwing. Een transporteur van runderen ging op de bon omdat hij een kreupel dier vervoerde. Verder voldeed de hoogte van de wagen niet aan de 4-metereis. Ook waren documenten niet in orde.

Een andere transporteur werd geverbaliseerd omdat hij een rund vervoerde dat tijdens transport te maken kreeg met onnodig extra lijden. Naar twee vervoerders wordt nader onderzoek ingesteld. Die worden verdacht van schending van de verzamelregels.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  En zo krijg je een slecht imago...

 • no-profile-image

  Boerin

  Het is een gegeven dat elke boer regelmatig een kreupele koe heeft. Als deze koe niet vervoerd mag worden betekent dit in de praktijk langer lijden, daarom begrijp ik het nut niet van dit vervoersverbod, wie kan mij dat uitleggen.?

 • no-profile-image

  dier

  Regels zijn er om gehandhaafd te worden

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Terecht dat ze een bon krijgen bij zwaardere overtredingen. Iedereen moet zich aan de regels houden. Netjes van de AID dat ze niet direct verbaliseren maar ook waarschuwingen geven.

 • no-profile-image

  Demeter

  Boer Gelderland vindt kennelijk dat de rundveesector ook beter door de PPE gecontroleerd kan worden zoals ze bij de pluimveehouders doen. (Zie artikel pluimveehouders voor het tuchtgerecht.)

 • no-profile-image

  boer

  JE MOET NIET ZO DOM LULLEN MENEER WISSE ! DE AID ZIJN SCHOOIERS ! GEGROET .

 • no-profile-image

  Stadsboer

  De transporteur krijgt problemen met de AID voor het vervoer van een kreupele koe. Het zou goed zijn als wij boeren een koe kritisch beoordelen voordat deze op de veewagen wordt geladen. Dit soort berichten heeft ook een negatieve uitstraling op onze sector!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.