Home

Achtergrond 2 reacties

ABN Amro: sector investeerde meer dan verwacht

Het uitstaand krediet van ABN Amro in de agrarische sector is vorig jaar met 5 procent gegroeid.

Dat is veel meer dan de bank had verwacht en een teken dat boeren en tuinders investeringsplannen zoveel mogelijk doorzetten. Dat maakte de bank gisteren bekend bij de presentatie van de Visie op Agrarisch.

Dit jaar zal de toename van investeringen echter wat gedempt zijn. In 2009 werd deels nog geprofiteerd van investeringsplannen uit het sterke agrarische jaar 2008.

De agrarische sector profiteert volgens Pierre Berntsen, directeur agrarische bedrijven, van normalisering van internationale handelsstromen en het feit dat de vraag naar voeding mondiaal sneller toeneemt dan de productie. De bank meent dat op korte termijn de Nederlandse economie profijt heeft van een zwakke eurokoers. Op lange termijn is het, aldus directeur Joop Wijn, voor een stabiel investeringsklimaat, lage rente en lage inflatie belangrijk dat de eurokoers minder beweeglijk en harder wordt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Han

    ABN-AMRO geeft aan dat boeren meer geld hebben opgenomen. Ze noemen dit investeringen of moet ik dit lezen als krediet omdat de lage prijzen hun bedrijfs voering in de knel heeft gebracht? In het eerste geval betekent het inderdaad dat de boeren positief zijn over de toekomst in het tweede geval kunnen de boeren niet anders als ze door willen met hun bedrijf.

  • no-profile-image

    exact

    Zo is dat, Han.

Of registreer je om te kunnen reageren.