Home

Achtergrond

ABN Amro: licht prijsherstel champignons

ABN Amro verwacht in 2010 een licht prijsherstel voor champignons.

De belangrijkste reden voor het verwachte herstel is de stijging van de koers van de Britse pond en de Poolse zloty. De Britse markt is het belangrijkste afzetgebied voor Nederlandse champignons. Een hogere koers van het Britse pond maakt het voor Britse inkopers aantrekkelijk champignons te kopen in het eurogebied. Ze krijgen meer champignons voor de pond dan voorheen.

Verder verwacht ABN dat de slechte kwaliteit van de compost in Polen zal leiden tot een lagere aanvoer uit dit productiegebied. Aan de productiekant voorziet de bank dat de schaalvergroting doorzet in de Nederlandse champignonteelt. Nieuwe teeltontwikkelingen zullen leiden tot een kostprijsverlaging door grotere productiviteit. Het areaal zal daarbij wel verder dalen, voorziet de bank in de Visie op Agrarisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.