Home

Achtergrond 4 reacties

AB Oost en AB Groningen werken aan fusie

De agrarische arbeidsbureaus AB Oost en AB Groningen willen fuseren.

Dat bevestigt directeur Richard Heerink van AB Oost. Met de fusie ontstaat een onderneming die werkzaam is in de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe en Groningen. De nieuwe onderneming is van plan het hoofdkantoor in Assen te vestigen. De bestaande hoofdkantoren in het Gelderse Almen en Groningen zullen worden omgezet in regiokantoren.

Reden voor de voorgenomen fusie is een veranderende markt met grotere (landbouw)bedrijven, waardoor de vraag naar diensten verandert. Bovendien willen biede bedrijven een steviger financiële basis hebben. Directeur Richard Heerink van AB Oost zegt dat voor de leden van de coöperaties niets zal veranderen. Voor een aantal werknemers van de hoofdkantoren zal de fusie wel consequenties hebben.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  werkzoekende

  Fuseren is één', maar ze worden op deze manier te groot, en zo komen de minder sterke arbeiders niet meer aan het werk. Je bent niet geschikt voor de agrarische markt krijg je dan te horen.
  En de vele ervaring die je hebt word klakkeloos in de prullenbak gegooid samen met je cv.
  Grote bedrijven denken groot en vergeten de kleine man.

 • no-profile-image

  goede klant

  Hoeveel banen gaan er verdwijnen? AB OOst is 3 keer zo groot als Groningen en dan verhuizen naar Assen? DOM. Kantoorpersoneel hoeven ze niet te ontslaan want wie wil er nu verhuizen naar Drente. Sluwe zet van de nieuwe direcreur? Of heeft Hering zijn hachje verkocht?

 • no-profile-image

  AB lid/klant

  en dan nog niet te vergeten de boer, zij krijgt niet meer het personeel waar zij om vraagt en men gaat zich toeleggen personeel in te zetten buiten de agrarische sector, tenslotte gaat het woord agrar. weg!!!!!!!!!!
  We hebben nl. ervaring in een al eerder gefuseerd gebied

 • no-profile-image

  joop

  fusie,worden ze dan goedkoper want ze zijn nu niet te betalen .

Of registreer je om te kunnen reageren.