Home

Achtergrond 9 reacties

100 kalveren omgekomen door brand

Een korte maar felle brand heeft vrijdagavond in Lunteren honderd mestkalveren het leven gekost. De dieren stonden in een schuur waarvan de nok door nog onbekende oorzaak vlam vatte.

Slechts twintig dieren overleefden het vuur. Dat maakte de brandweer bekend.
De kalveren in de schuur aan de Oosterkamp zijn vooral het slachtoffer geworden van smeltende dakplaten. Volgens de brandweerwoordvoerder betrof het lichtdoorlatende golfplaten waarvan het gloeiendhete kunststof op de dieren terechtkwam. Ook de rookontwikkeling werd veel kalveren fataal.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jack

  Ik ben eens gaan googelen en kom over de afgelopen paar jaar schrikbarend veel berichten tegen van branden in stallen waarbij enorme aantallen dieren om zijn gekomen. Ik begrijp niet dat een verzekeringsmaatschappij zelf strengere eisen gaat stellen aan de voorwaarden om verzekerd te kunnen zijn.

 • no-profile-image

  dier

  Ik denk niet dat de boeren het een BARST interesseert. Ik heb er nog nooit een boer over gehoord.Het moet dus van de verzekeringsmaatschappijen komen, OF jawel weer, van de OVERHEID. Zelfregulering werkt niet, de sector zelf denkt alleen aan GELD

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Goed zo. Weer een controle erbij.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  "Waar rook is is vuur", als jij bedoelt te moeten leven van het beknibbelen op brandveiligheid van schuren met honderdduizenden levende medenschepselen, dan hoop ik dat ooit het vuur der gerechtigheid jouw eigen hut zal weten te verteren. Gadverdamme, wat een beest moet jij zijn!

 • no-profile-image

  wilko steenbreker

  jongens ga slapen!!!

 • no-profile-image

  waar rook is

  Jou vogelnest is zeker wel brandveilig spotvogel? man ga toch ergens anders zitten klagen.Het is al erg zat dat zoiets gebeurd en dan zit jij over deze dieren te zeuren daar moeten wij van leven mafkees!!!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dit is al de zoveelste stallenbrand in amper een half jaar. en bijna altijd ontstaan die branden in de nok, waar alle leidingen lopen zodat het gevaar voor kortsluiting standaard is bijgeleverd. Bovendien liggen die leidingen doorgaans ook nog ingebedt in hyperbrandbare (en/of smeltbare) nokpanelen. Hoog tijd dat alle stallen grondig op brandveiligheid gecontroleerd worden en dat niet brandveilige units onmiddellijk gesloten en ontruimd worden. Want het is al veel te erg dat de inventaris ( lees: levend verbrande dieren) gewoon meeverzekerd wordt!

 • no-profile-image

  Nathanael

  Als je als boer niet meer genoeg verdient zodat een vernieuwing van de stal bij de lopende kosten kan genomen worden, krijg je dit soort toestanden... veel boeren willen wel vernieuwen, maar kunnen het niet betalen omdat jij als consument maar zo goedkoop mogelijk wilt consumeren...

 • no-profile-image

  K.i.s.s.

  Spotvogel en jack, jullie worden wat dat betreft op jullie wenken bediend.
  Verzekerings maatschappijen, in ieder geval de marktleiders zijn al in een ver gevorderd stadium om dit aan te pakken met een soort apk. En wordt dit jaar al uit gerold

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.