Home

Achtergrond 191 x bekeken

Zweeds Lantmännen schenkt weer wittebrood

Het Zweedse bedrijf Lantmännen schenkt duizend kilo meel aan de stad Vlaardingen. De Zweedse ambassade overhandigt vandaag symbolisch een zak meel aan de burgemeester van Vlaardingen en het lokale Rode Kruis tijdens een ceremonie op de markt in de Zuid-Hollandse stad.

Van het meel bakken de Vlaardingse bakkers wederom het beroemde Zweedse wittebrood, net als in de Hongerwinter die Nederland in de laatste maanden van 1944 trof, zo meldde de ambassade gisteren.

De schenking van het meel herinnert aan de voedseltransporten die in de laatste oorlogswinter plaatsvonden. Zweden stuurde toen talloze schepen met levensmiddelen die voor Nederland bestemd waren. De schepen kwamen in Delfzijl aan en de lading werd vanuit de haven door het hele land verspreid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.