Home

Achtergrond 227 x bekeken

Zuidlaren krijgt zwarte markt

Zuidlaren krijgt een zwarte markt in het voormalige beurscomplex de Prins Bernardhoeve.

Vanaf juli is de zwarte markt drie dagen per week toegankelijk, zegt exploitant John Franke. Hij rekent op 250.000 tot 300.000 bezoekers per jaar.

,,Als we nu op een zondag een vlooienmarkt houden, krijgen we al vijfduizend bezoekers. Onze zwarte markt is op vrijdag, zaterdag en zondag open.'' Volgens Franke wordt de markt met 15.000 vierkante meter de grootste van Noord-Nederland.

Het idee voor de zwarte markt komt van horeca- en entertainmentondernemer Hennie van der Most. Franke schakelde diens tv-programma Operatie Van der Most in. In de uitzendingen is binnenkort het inrichten van de markt te zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.