Home

Achtergrond 163 x bekeken

Zorgen over fietsers in verkeer

Terwijl het totale aantal verkeersdoden in Nederland opnieuw is gedaald, vertonen de cijfers over omgekomen en gewond geraakte fietsers een trend die de verkeerde kant op gaat.

Dat zei Fred Wegman, directeur van het nationale insitituut voor wetenschappelijk verkeersonderzoek SWOV donderdag in Rotterdam tijdens het Nationale Verkeersveiligheidscongres.

In 2009 steeg het aantal ernstig gewonde fietsers met 40 tot 50 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vorig jaar kwamen 185 fietsers om door een verkeersongeval, vier meer dan in 2008. Tijd voor een nieuw aanvalsplan om de ongevallen onder deze groep verkeersdeelnemers te verminderen, zei Wegman.

De Fietsersbond pleit naar aanleiding van de cijfers voor maatregelen op het gebied van infrastructuur en educatie, botsvriendelijke auto's en vrachtverkeer. De bond zet vooral in op de fysieke scheiding van fietsers en gemotoriseerd verkeer en veilige fietspaden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.