Home

Achtergrond 226 x bekeken

Witte Huis: lange weg te gaan met werkloosheid VS

De Verenigde Staten hebben nog een lange weg te gaan met het terugdringen van de hoge werkloosheid, ondanks positief nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt afgelopen week.

Dat zei de belangrijkste economische adviseur van het Witte Huis, Lawrence Summers, zondag op nieuwszender CNN.

"We hebben nog een lange weg te gaan. We hebben een vreselijke situatie geërfd, de meest ernstige economische problemen sinds de Grote Depressie'', aldus Summers. Volgens de topeconoom heeft het terugdringen van de hoge werkloosheid voorrang voor president Barack Obama. "Het heeft de prioriteit van de president om mensen weer aan het werk te helpen.''

Vrijdag werd bekend dat er in de VS in maart 162.000 nieuwe banen zijn bijgekomen. Dat is de sterkste groei in drie jaar. De werkloosheid bleef gelijk op 9,7 procent. Sinds de recessie in de VS begon in december 2007 zijn al ongeveer acht miljoen Amerikanen hun baan kwijtgeraakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.