Home

Achtergrond 316 x bekeken

Wintertarwe traag van start

De wintertarwe heeft zich tot nu toe vrij traag ontwikkeld.

Dat is vooral het geval op de later gezaaide percelen, constateert gewasbeschermingsmiddelenproducent Bayer CropScience in de derde ziektemonitoring van dit seizoen. Op de vroeger gezaaide percelen is het gewas wat verder ontwikkeld. De tarwe is daar met de stengelstrekking begonnen."

Wat betreft ziekten constateert Bayer CropScience dat de eerste spatjes meeldauw in het gewas zijn gevonden. In 13 van de 64 percelen wintertarwe die in de monitoring op ziekten worden gecontroleerd zit meeldauw. "Daarvan hebben acht percelen een lichte tot matige hoeveelheid aangetaste planten. Op vijf percelen constateren we een flinke tot zware uitbreiding van meeldauw in het gewas. In 2009 vonden we rond deze tijd op slechts twee van de 57 percelen meeldauw."

Onderin de wintertarwe is septoria te vinden op de jongere bladeren. "Het schrale zonnige weer zet de verdere uitbreiding van septoria nu stil. Het KNMI verwacht toenemende kans op regen. Dan kan septoria de hogere bladeren gaan infecteren."

Of registreer je om te kunnen reageren.