Home

Achtergrond

'Winsten en investeringen supers onder druk'

De winsten en investeringen van de supermarkten zijn vorig jaar flink onder druk komen te staan.

Door de prijzenslag onder de supers lagen de marges in september gemiddeld op nul, nu zelfs 1,5 procent in de min. Dit zei C1000-topman Tom Heidman vandaag op het congres What's Going on in Retailing in Nieuwegein.

Ruim de helft van de ondernemers in supermarktland kampte vorig jaar met dalende marges, schetste Heidman. Wel blijven de volumes goed op peil volgens de C1000-topman. Mede door de promotieacties heeft C1000 het volume zien groeien.

Na de overname van tachtig Super de Boer-winkels maakt C1000 zich nu op voor een consolidatieslag. Heidman denkt dat alle tachtig overgenomen winkels in 2012 in de C1000-formule zijn geïntegreerd. Dit jaar zullen er al zestig zijn omgebouwd. C1000 wil daarbij zwaar inzetten op nieuwe versafdelingen, vooral vlees, groente, fruit en kaas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.