Home

Achtergrond

Wilders bezuinigt 21 miljard euro

De PVV van Geert Wilders wil 21 miljard euro bezuinigen, waarvan 16 miljard wordt gebruikt voor het verminderen van het begrotingstekort van de overheid.

Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma dat Wilders vrijdag presenteert. Verder zet hij onder het motto meer veiligheid, minder immigratie in op tienduizend extra agenten en tienduizend extra verpleegkundigen. Voor burgers en ondernemers komt er een belastingverlaging. Wilders wil meer geld uitgeven voor wegen. Minder geld gaat er naar ontwikkelingshulp, Europa en ambtenaren.

"De PVV pakt niet de burger, maar wel de linkse hobby's: ontwikkelingshulp, afdrachten aan de EU, kunstsubsidies, de export van kinderbijslag en uitkeringen (behalve AOW), de Vogelaarwijken en de staatsomroep'', stelt de PVV bij de presentatie van het programma.

Wilders wil verder geld besparen door de overheid te verkleinen en door de uitgaven voor defensie iets terug te dringen. Dat kan door het gevechtsvliegtuig JSF niet te kopen en door minder buitenlandse missies uit te voeren. Wilders wil de belastingen voor burgers en ondernemers verlagen. "Wij komen op voor de mensen die het niet cadeau krijgen. Anderen kiezen voor de grachtengordel, wij kiezen voor Henk en Ingrid. Daarom houden we de AOW op 65 jaar, blijft de hypotheekrente en de studiefinanciering ongewijzigd en tornen we niet aan de WW. Door het tekort aan te pakken sturen we de rekening niet door naar volgende generaties.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.