Home

Achtergrond 235 x bekeken

Wessanen lijdt minder verlies dan verwacht

Voedingsmiddelenproducent Wessanen heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder verlies geleden dan verwacht.

De omzet kwam iets beter uit dan vorig jaar, zo bleek uit de kwartaalcijfers die het bedrijf donderdag presenteerde.

De omzet van Wessanen steeg in de eerste drie maanden van het jaar met ruim 4 miljoen euro tot 172,6 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op 4,8 miljoen euro. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan in het eerste kwartaal van 2009, maar een stuk minder dan de 7 miljoen euro die analisten hadden voorspeld.

Volgens interim-topman Frans Koffrie waren de omstandigheden voor het bedrijf, bekend van merken als Zonnatura en Beckers, ook in de eerste maanden van 2010 moeilijk. Wessanen had volgens hem last van het lage consumentenvertrouwen, hevige concurrentie en aanhoudende druk van huismerkartikelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.