Home

Achtergrond 227 x bekeken

Weinig tulpen ter keuring

Het seizoen wisselt, hetgeen betekent dat er minder tulpen uit de broeierij komen en de pluk nog niet in volle gang is.

Er werden dan ook erg weinig tulpen voor de keuring aangevoerd. Maveridge was wel van de partij en toont een forse pot met de prachtige Tulipa 'Cosmopolitan' in uitstekende conditie. Van de gehouden houdbaarheidskeuring tulpen is nog slechts 1 vaas in de keuringszaal aanwezig. En dat is de paarse Tulipa 'Alibi' die er nog bijzonder goed bij staat en dus met kop en schouders boven de andere inzendingen uitsteekt.

En tenslotte heeft Cees Breed weer alles uit de kast gehaald. Hij showt onder andere enkele variëteiten van Crocus chrysanthus, Corydalis flexuosa, de gele Anemone nemerosa 'Lychette' en Hyacinthella pallens. Fraai zijn de blauwwitte sterbloemen van Chionodoxa forbes. Al met al weer een heel gevarieerde keuring waarvan de meeste inzendingen de gehele week nog te bewonderen zijn. Volgende week wordt de derde speciale narcissenkeuring gehouden, alsmede de speciale keuring Muscari.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.