Home

Achtergrond

Weinig schade na zware aardbeving in Mexico

De zware aardbeving in de Mexicaanse deelstaat Baja California heeft zondagmiddag (lokale tijd) slechts minimale schade veroorzaakt. Een aantal mensen is lichtgewond geraakt.

De beving in het noorwesten van het land had een kracht van 7,2 op de schaal van Richter en werd tot in de VS gevoeld. Dat meldden Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten.

Het epicentrum van de aardschok lag op ongeveer 10 kilometer diepte op ruim 170 kilometer ten zuidoosten van de stad Tijuana en op enkele tientallen kilometers van Mexicali. Dit is de hoofdstad van Baja California met meer dan 900.000 inwoners. In Mexicali is zeker een gebouw ingestort en raakte een aantal gebouwen beschadigd. Ook vielen er enkele gewonden.

De Amerikaanse geologische dienst USGS meldde in eerste instantie een beving op ongeveer 32 kilometer diepte met een intensiteit van 6,9 op de schaal van Richter, maar stelde dit later bij. In januari vonden mogelijk 200.000 mensen de dood in Haïti na een beving van 7,0 op de Richterschaal.

Getuigen meldden dat de beving in de Amerikaanse steden San Diego, Los Angeles, Las Vegas en Phoenix werd gevoeld. Gebouwen schudden op hun grondvesten. De brandweer van Los Angeles moest massaal uitrukken om mensen te bevrijden uit vastgelopen liften. Baja California in het noordwesten van het land grenst aan de Amerikaanse deelstaten Californië en Arizona.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.