Home

Achtergrond

'Wegvallen uitvoersteun fruit raakt export niet'

Nederlandse fruitverwerkers hebben geen hinder van het wegvallen van de exportrestitutie voor groente en fruit. Dat blijkt uit een rondgang.

Over het laatste boekjaar 2008/2009 ontving Steensma uit Leeuwarden een subsidie van ruim een ton, blijkt uit gegevens van het ministerie van LNV. Die steun is weggevallen. "Het gaat om producten waar suiker in zit, zoals gekonfijt fruit. Die voeren we uit naar landen als Zwitserland, Noorwegen, maar ook de Verenigde Staten", zegt een woordvoerder. "De regeling kenden wij als suikerrestitutie en die is nu verdwenen."

Ook Primo Foods ontving geld uit de regeling. "Het wegvallen van de regeling scheelt wel in de prijs, maar dat zegt niet dat we minder exporteren."

Of registreer je om te kunnen reageren.