Home

Achtergrond 244 x bekeken

Week 14: eiermarkt behoudend

De vraag naar en bestellingen van eieren waren aan het begin van deze week zeker niet slecht, maar gaandeweg werden de volumes wel wat kleiner. Dit beeld wordt onder andere veroorzaakt omdat de herbevoorrading na de Pasen bij de diverse levensmiddelenkanalen zo langzaam wel voorbij is en vooral ook doordat een deel van de consumenten mogelijk nog voldoende eieren in huis heeft.

Het aanbod van eieren wisselt wat naar soort, waarbij er wel voldoende scharreleieren beschikbaar zouden zijn en enige schaarste bij vrije uitloop en biologische eieren.

Het lijkt er op dat de vraag vanuit Duitsland ook wat minder aan het worden is en dat zal enerzijds veroorzaakt worden doordat ook daar de herbevoorrading geschied is, maar eveneens vanwege de omschakeling bij onze oosterburen. Deze omschakeling is uiteraard nog lang niet voltooid, maar zeker is, dat men hierbij aardig op weg is.

Als gevolg van de hoge prijzen heeft de eiproductenindustrie in de periode voor Pasen zoveel mogelijk de kat uit de boom gekeken en slechts het hoognodige aan eieren af genomen. Omdat de prijzen nu toch een duidelijk dalende tendens vertonen wordt men vanaf deze week wel weer wat actiever.

(Bron PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.