Home

Achtergrond

Website wil dé informatiebron over vlees zijn

Het internetplatform www.vlees.nl is sinds vandaag actief. Het nieuwe platform wil dé informatiebron zijn waar iedereen alles over vlees en de productie ervan kan vinden.

Het vernieuwde internetplatform valt onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Vlees.nl. Deze stichting is opgericht door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Volgens manager communicatie Dé van de Riet is het vernieuwde platform een breed webplatform dat toegang biedt tot alle informatie over vlees en de vleesproductie in Nederland.

Het platform bevat een culinair gedeelte met onder meer recepten. In een ander deel van de site draait het om de voedingskundige aspecten van vlees. Ook de oude site vlees.nl richtte zich vooral op de culinaire en voedingskundige aspecten van vlees. Voor het vernieuwde platform is al deze oude inhoud opnieuw tegen het licht gehouden en gecontroleerd op onjuistheden.

Nieuw aan vlees.nl is dat de site ook informatie gaat bieden over de primaire productie, het slachtproces en de verdere verwerking. Ook bevat het nieuwe platform dossiers over actuele zaken als castratie, antibioticaverbruik en BSE.

In geval van calamiteiten bevat de site de mogelijkheid een apart gedeelte te activeren waar alle informatie over het betreffende probleem is te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.