Home

Achtergrond 248 x bekeken

Waterbeheerders bereiden zich voor op laag water

Rijkswaterstaat en de waterschappen nemen maatregelen om het hoofd te kunnen bieden aan mogelijke lage waterstanden.

Rijkswaterstaat bereidt zich samen met de waterschappen voor op een mogelijke laagwatersituatie. De Landelijke Coördinatiecommissie voor de Waterverdeling heeft geadviseerd om op het IJsselmeer een buffervoorraad te creëren door een aangepast peilbeheer. Eerder werden de stuwen op de Nederrijn en Lek al in de laagwaterstand gezet.

Op dit moment kan nog aan alle watervraag vanuit de Rijn en het IJsselmeer worden voldaan. Nu het groeiseizoen op gang komt, zal de watervraag vanuit de landbouw snel toenemen, denkt Rijkswaterstaat. Die zal zo nodig maatregelen nemen.

Eind deze week wordt enige regen verwacht, waardoor na het weekeinde een lichte toename in de Rijnafvoer mogelijk is, aldus de dienst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.