Home

Achtergrond 263 x bekeken 4 reacties

Walvispoep goed tegen opwarming aarde

Walvissen zouden wel eens dé oplossing kunnen zijn in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Volgens Australische wetenschappers werkt walvispoep als een soort kunstmest voor de oppervlakte van de zee, waardoor CO2 goed opgenomen kan worden. Dat meldden Australische media vrijdag.

De uitwerpselen van de walvissen zijn rijk aan ijzer. "De planten zijn er gek op'', aldus onderzoeker Steve Nicol van de Australische Antarctische Divisie. Algen die tussen de planten aan de oppervlakte leven, hebben daardoor goede leefomstandigheden. De algen maken zuurstof door koolstofdioxide uit de lucht te halen. Die stof wordt door wetenschappers gezien als de oorzaak van de opwarming van de aarde.

Volgens Nicol zit in walvispoep tien keer zoveel ijzer als in gewoon water. Hoeveel walvissen en hoeveel uitwerpselen er nodig zijn om de temperatuur te laten zakken in de Australische wateren, hebben de onderzoekers niet uitgerekend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Maar we hebben tegenwoordig te maken met "moderne wetenschap", de kennis van vroeger is achterhaald. Dat in de praktijk blijkt dat die kennis van vroeger zo gek nog niet was doet daarbij niet terzake.

 • no-profile-image

  hans

  Hier uit blijkt nog maals weer dat mest of poep zoals men ook maar wil , juist heel goed is voor de natuur . De vraag of mest vervuilend is nu niet meer aan de orde.

 • no-profile-image

  gaatze

  De opwarming van de aarde is een verzinsel... En daarnaast weet ik nog wel een paar stofjes waar planten van smullen!!! Stikstof en fosfor!

 • no-profile-image

  gert

  wat een onzin !!

Of registreer je om te kunnen reageren.