Home

Achtergrond 5 reacties

WUR tegen versnippering ministerie van landbouw

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) vindt dat de beleidsterreinen van het ministerie van landbouw niet mogen versnipperen over verschillende departementen.

Dat is niet in het belang van de BV Nederland, vindt WUR.

WUR richt zich nadrukkelijk tot de programmacommissies van politieke partijen. Het is voor het eerst dat 'Wageningen' zich op deze manier manifesteert.

Volgens een woordvoerder van de raad van bestuur is het straks mogelijk om aan de hand van de Wageningse aanbevelingen en een vergelijking met de verkiezingsprogramma’s een oordeel te geven over de manier waarop verschillende partijen het sociaal-economisch belang van de agrifoodsector borgen.

Volgens WUR zijn investeringen in wetenschappelijke en toegepaste kennis structureel noodzakelijk om een goede positie te handhaven en uit te bouwen.

Aanleiding voor het manifest zijn de ambtelijke beschouwingen over mogelijke bezuinigingen. Daar zit volgens WUR de dreiging in dat er stevig gesneden wordt in de kosten van innovatief onderzoek.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Wetenschappelijke kennis? Kom na ruim twaalf en een half jaar eerst maar eens over de brug met de wetenschappelijke onderbouwing van de mestwet. Zo'n enorme blunder is op geen enkele universiteit ter wereld ooit gemaakt. De manier waarop vervolgens met de gevolgen wordt omgegaan is zo mogelijk nog triester. Een lachertje, dat hele Wageningen.

 • no-profile-image

  bertje

  Moet ook zeggen dat er een hoop kansloos volk rondloopt op dat wageningen.

  Een plaat voor de kop en "ik doe universiteit dus alles wat ik zeg klopt" dat soort lui.

 • no-profile-image

  haha

  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. :-)

 • no-profile-image

  Boerin

  Voor boeren maakt het geen enkel verschil waar hun belangen niet worden behartigd. Voor Wageningen kennelijk wel, dat geeft te denken.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Klopt Bertje. Kijk maar naar onze Piet Wisse op de fora "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland" (te vinden in de zoekbalk), en "puber verdubbelt omzet mesthandel". Een schoolvoorbeeld van de zichzelf overschattende betweter. Lees vooral zijn bericht van 10 maart 11:12. Dit is inderdaad het Wageningse niveau.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.