Home

Achtergrond 846 x bekeken 18 reacties

Vreba-Hoff vanavond in Nova

Vanavond besteedt het actualiteitenprogramma Nova aandacht aan Vreba-Hoff, het emigratiebureau van Willy van Bakel.

De uitzending begint om 22.15 uur op Nederland 2 en gaat over de perikelen rondom geëmigreerde Nederlandse boeren in de Verenigde Staten. Er is ook aandacht voor de mestproblemen en de economische malaise in de Amerikaanse melkveesector.

Het tv-programma gaat ook dieper in op de plannen van Van Bakel in India. Daar wil de megamelkveehouder een nieuw zuivelconcept introduceren. Via dochteronderneming Nova Lait is Van Bakel onder andere verantwoordelijk voor de melkproductie en zal daarvoor melkveebedrijven opzetten in India.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bezorgde Boer

  Het AGD gaat tegenwoordig steeds meer op een roddelblad zoals Story, Weekend of Prive lijken. Paparazzi

 • no-profile-image

  jeroen

  Kan je dit ook online zien? Zit in buitenland.

 • no-profile-image

  lol

  het zal vast wel te vinden zijn op www.uitzendinggemist.nl

 • no-profile-image

  Google

  Gezocht, een succesvol door vrebahoff gebouwd bedrijf en de boer tevreden over de bouw en emigratiebegeleiding. Resultaat: niet gevonden

 • no-profile-image

  Veehouder

  Wat een waardeloze reportage . Twee boeren die het niet gered hebben nou zo zijn er hier nog wel duizend. Slecht opgezet en het laat weer zien dat degene die met het meeste geld komen te lux bouwen en niet zakelijk genoeg zijn en er vervolgens het eerste aangaan .Zo was het 100 jaar terug hier ook al .En daarom is dit het land van de onbegrensde mogelijkheden voor iemand die minder heeft.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Geen Boer, dat geld peurt hij misschien uit zijn megamelkveebedrijf in de Vredepeel bij Venray, waar het in weerwil van de naam ook al een halve eeuw oorlog is. Zulke gasten weten vaak het ene gat met het andere dicht te smeren. Nét ouderwetse smoelsmeden die ook pas tientallen jaren later ware slagvelden veroorzaakte bleken te hebben. Toen betrof het ondeugdelijke vullingen met slechte amalgaam, nu gaat het om discutabele kredietverlening!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Inderdaad Boerin USA. Als de managers van zeker 5 banken, bouwmaatschappijen, investeerders geen ja tegen Willy gezegd hadden. Dan had hij de boeren er ook niet in kunnen luizen Zij zijn de eerste die voor Willy's charmes gevallen zijn. Daarna kon hij zijn piramidespel starten met de bouw van Vrebahoff 2. Want eerlijk gezegd voor een slaagkans van 25% gaat niemand zijn koffers inpakken en zijn boerderij verkopenen en het hele emigratieproces ondergaan. Trouwens alleen een bank vinden was het enige struikelblok om zelf zonder hulp te emigreren. Het vinden van een bedrijf, bouwlocatie, bouwbedrijf, vergunningen, visum is geen probleem, als men een jaar op een paar bedrijven in Amerika gewerkt heeft. En het probleem van de financiering kan de Rabobank of ING wel oplossen met nog wat begeleiding. Een les voor de toekomst. WvB heeft het vertrouwen dat zijn klanten in hem hadden volledig misbruikt, hij had de ervaring maar faalt op alle fronten.

 • no-profile-image

  WVB Fan

  Waneer laten ze de boeren die we sucses hebben in Amerika die ook met Van bakel in zee zijn gegaan even op tv zien?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zeg dat wel, Boerin. Het is niet voor niets dat de Rabo onlangs nog 54 miljoen in van Bakel stak. Het kan niet anders of dit is om nóg erger te voorkomen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik heb het ook gezien. Wat er te zien was gaf mij niet meer indruk (of nog minder) dan die reportages hier vertoond op deze site.
  Nog meer dan ooit zat Van Bakel goed verstopt .
  Maar eigenlijk lijkt mij dit probleem een verstopt probleem een debakel van een piramidespel rondom eigendom en kapitaal.
  Het nam mij die getuigenis van die boer die terug was en vrouw en familie had verloren .
  Maar verder wie emigreerd moet dat doen op eigen benen en kracht en niet op basis verhaaltjes dat de strond mag stromen waar hij wil omdat de helft van e gemeente werkt in het bedrijf.
  Wie in Amerika cowboy wil gaan spelen moet niet luisteren naar het verhaal van een Nederlandse indiaan ...

 • no-profile-image

  Dairyfarmer

  Met van Bakel in zee gaan is ook ondernemen.Sommige mensen kunnen dat aan,maar een heleboel ook niet.Maar ga nu niet zitten huilen want je was er zelf bij toen je de handtekening er onder zette.Als je gokt kun je ook verliezen.En als je al zijn verhalen geloofd ben je toch al niet echt goed in je bol.

 • no-profile-image

  boerin

  Niet alleen deze boeren geloofden in Van Bakel. Top managers van Agstar en Rabo, State en Local Officials, Marketingspecialisten van de melkverwerkende industrie en ga zo nog maar even door. Allemaal stonden ze JA te knikken naast Van Bakel. Waar zijn zij? Ook niet te bereiken voor commentaar? Deze boeren hebben tenminste het lef om hun verhaal te doen. Dat kun je van de rest niet zeggen!! Je zult van de Rabo niet horen wat ze kwijt zijn geraakt.

 • no-profile-image

  Han

  Voor de betrokken boeren is het tehopen dat >mis management< c.q. >bewust speculeren met andermans geld< te bewijzen valt. in zo'n geval is er een kans dat het hele Van Bakel / Hoff imperium te koop komt om de schuldeisers schadeloos te stellen. Het hele verhaal lijkt op een >piramide< spel, waarbij de laatste klant moest dienen om de een na laatste of de op een na laatste uit te keren.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Wordt de financieerder van Vrebahof ook vernoemt...?

 • no-profile-image

  jan

  Toch gemakkelijk om iemand op zo'n manier proberen te gronden te richten. We hebben o.a. met de q-koorts gezien wat media kan doen met emotie en hoe dingen dan kunnen escaleren. Laten we hopen dat ze zich bazeren op feiten, met moddergooien zijn ook de getroffen veehouders (incl v. Bakel) niet geholpen.

 • no-profile-image

  geen boer

  vond het maar een flut-reportage. Voor de buitenstaander werd totaal niet duidelijk in hoeverre het VrebaHoff het nu eigenlijk aangerekend kan worden dat de twee individueel geportretteerde 'avonturen' op niks zijn uitgedraaid. En SiemJan Schenk moet zichzelf wel érg graag op tv zien, want die had niks steekhoudends hierover te melden. Is hem natuurlijk ook niet aan te rekenen, maar zeg dan tegen zo'n Nova redactie; 'sorry ik weet er ook niks van want dat gebeurt allemaal in de VS en niet in de flevopolder'. Al met al niet de moeite waard om de voetbal even voor te onderbreken!

 • no-profile-image

  keutelboerke

  precies patrick !!!!

 • no-profile-image

  geen boer

  ik heb het nooit zó begrepen dat de RABO onlangs nog 54 mil in Van Bakel gestoken heeft; het kwam meen ik als uitstaand totaal (dus al eerder verstrekt) naar boven in documentatie omtrent die andere foreclosure zaken. En dit bedrag zou dan uitstaan bij VH1 en 2. Deze draaien nog dus heeft de RABO wellicht (nog) niks hoeven verliezen. Ik vermoed overigens dat we hier dicht bij de reden zijn waarom de amerikaanse bedrijven statutair 'losgekoppeld' moesten van de nederlandse. Tsja je zult maar toeleverancier of anderszins schuldeiser zijn....Aan de andere kant bedenk ik me dat Van Bakel toch nog wel de nodige liquide middelen als werkkapitaal moet hebben aangezien er waarschijnlijk helemaal NIEMAND meer op rekening iets bij hem zal willen leveren, en je toch geld nodig hebt om de zaak normaal te laten draaien.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.