Home

Achtergrond 175 x bekeken

Vrachtwagens boos naar Brussel

Boze vrachtwagenchauffeurs zijn maandag aan een protestrit begonnen die woensdag 28 april eindigt in Brussel.

In een konvooi van tien trucks en een touringcar rijden zij door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Hun actie is een protest tegen een wetsvoorstel van het Europees Parlement waardoor zelfstandige chauffeurs niet onder dezelfde werktijdenregeling vallen als chauffeurs in loondienst.

Dat betekent volgens vakbondsbestuurder Jan de Jong van FNV Bondgenoten dat zelfstandigen zich niet hoeven te houden aan de 48-urige werkweek. "Dat zet chauffeurs in loondienst onder druk ook als zelfstandige te gaan werken'', vreest hij. Zelfstandige chauffeurs hebben geen sociale zekerheid en moeten volgens De Jong lange dagen maken om een boterham te verdienen.

De protesterende chauffeurs komen uit zeven Europese landen, waaronder Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.