Home

Achtergrond 213 x bekeken

Voorbespuiting in perceel tarwe bijna mogelijk

Het ideale tijdstip voor de voorbespuiting (T1) komt eraan, nu de meeste wintertarwe is gaan strekken.

Dat meldt chemiebedrijf BASF.

De meest gebruikte richtlijn om te spuiten is als de tarwe is aangekomen bij stadium 32, tweede knoop voelbaar. Het blijkt volgens BASF naar aanleiding van de zware septoria-infecties begin deze eeuw echter verstandiger om te reageren op de bladeren.

Bij sommige ziektegevoelige rassen, zoals Drifter, is het raadzaam te reageren op het derde blad (F-2) van boven. Ook als de tweede knoop nog niet voelbaar is. F-2 is het eerste blad dat relevant is voor de uiteindelijke oogst en moet dus goed beschermd worden. BASF noemt als vuistregel dat de T1 gespoten kan worden zodra 50 procent van F-2 uit is.

Of registreer je om te kunnen reageren.