Home

Achtergrond 203 x bekeken

Volgende nucleaire top in Zuid-Korea in 2012

De volgende top over de nucleaire veiligheid in de wereld wordt in 2012 in Zuid-Korea gehouden.

Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama, gastheer van de huidige top in de Verenigde Staten, vandaag laten weten.

Obama opende maandag de tweedaagse top in Washington. Tijdens de bijeenkomst praten leiders van 47 landen over maatregelen om de nucleaire veiligheid in de wereld te verbeteren. Doel is onder meer te voorkomen dat terroristen de beschikking krijgen over kernwapens.

Obama riep de internationale gemeenschap dringend op concrete stappen tegen nucleair terrorisme te nemen. Het zou een "catastrofe voor de wereld'' zijn, als het terroristen lukt een atoomwapen te bemachtigen, aldus de president.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.