Home

Achtergrond

Vijftien dappere Uruzgan-gangers geëerd

Vijftien Nederlandse militairen krijgen woensdag een speciale onderscheiding, omdat ze moedige dingen hebben gedaan tijdens hun werk in Afghanistan.

Demissionair minister Eimert van Middelkoop van Defensie zal zes Bronzen Kruisen en negen Kruisen van Verdienste opspelden.

Dat gebeurt tijdens twee bijeenkomsten in Den Haag. De eerste ceremonie is besloten, omdat vijf militairen actief zijn bij het Korps Commandotroepen of het Korps Mariniers. Gezien de aard van hun werkzaamheden moeten hun namen geheim blijven. De tien anderen krijgen hun dapperheidsonderscheiding tijdens een publieke ceremonie op het Plein in het centrum van Den Haag.

Waarom Defensie aan deze militairen een onderscheiding heeft toegekend, wordt tijdens de uitreiking verteld. Volgens het ministerie hebben alle decorandi "op bijzonder dappere en moedige wijze gehandeld tijdens hun inzet in Afghanistan''. Soms gebeurde dat onder zeer gevaarlijke omstandigheden en met gevaar voor eigen leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.