Home

Achtergrond

'Vierhonderd diersoorten bedreigd door olie'

Meer dan vierhonderd diersoorten lopen gevaar door de olievervuiling in de Golf van Mexico.

Dat stelt het ministerie van Natuur en Visserij in de Amerikaanse staat Louisiana, aldus lokale media woensdag laat (lokale tijd). De olielekkage is het gevolg van een explosie op het booreiland Deepwater Horizon.

"Wanneer je gaat nadenken waarvoor dit gevolgen kan hebben, dan is het echt niet te geloven'', aldus Karen Foote van het departement. De olie drijft noordwaarts richting de kust van Louisiana. De olie komt bovendien op een cruciaal moment. ,,Dit is echt een belangrijke tijd voor veel soorten in dit ecosysteem, want ze zijn juist begonnen met paaien en broeden'', verklaarde Melanie Driscoll van milieuorganisatie Louisiana Coastal Initiative tegen de krant The Times-Picayune.

Het gebied dat nu wordt bedreigd, is onder meer een belangrijk overwinterings- of rustplek voor meer dan 70 procent van de watervogels in de VS.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.