Home

Achtergrond

Vervolgstudie railtransport groente en bloemen

Een consortium van bedrijven wil een vervolgstudie naar een railterminal voor versproducten in Bleiswijk.

Dat blijkt uit een financieringsaanvraag bij het Productschap Tuinbouw. Eerder werd uit onderzoek al bekend dat zo’n laadstation inpasbaar is op het Greenparc Bleiswijk. Nu moet de financiële en operationele haalbaarheid getoetst worden. Daarvoor wordt ondermeer gekeken naar welke bedrijven geïnteresseerd zijn. Naast handelskoepel voor sierteelt VGB en FloraHolland, is ook The Greenery betrokken bij de plannen. Eerdere proeftransporten vanuit een ander project naar Polen, Roemenië en Italië zijn goed verlopen.

Voor de partijen is door verkeersdrukte het vervoer per spoor een aantrekkelijk alternatief naast vrachtwagens.

Of registreer je om te kunnen reageren.