Home

Achtergrond

Vertrouwde gezichten bovenaan PvdA-lijst

Na de nieuwe lijsttrekker Job Cohen heeft de PvdA vooral gekozen voor vertrouwde politieke gezichten in de top tien van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Op de tweede plaats van de maandag vastgestelde conceptlijst staat, net als vorige keer, Nebahat Albayrak. De oud-staatssecretaris van Justitie wordt gevolgd door voormalig minister van Onderwijs Ronald Plasterk en daarna Mariëtte Hamer, de huidige voorzitter van de PvdA-fractie.

Goed ingevoerde bronnen hebben dat maandag gemeld. De PvdA zal de lijst dinsdagmiddag presenteren. In de top tien staan verder nog Jeroen Dijsselbloem, Sharon Dijksma, Gerdi Verbeet, Diederik Samsom, Jetta Klijnsma en Frans Timmermans.

Ahmed Marcouch, de oud-voorzitter van de Amsterdamse deelraad Slotervaart en gemeenteraadslid in de hoofdstad, staat op een verkiesbare plek op de landelijke lijst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.