Home

Achtergrond 5 reacties

Verburg wil jacht op herten, zwijnen en ganzen

Damherten, wilde zwijnen en ganzen veroorzaken zoveel overlast dat minister Verburg daarop de jacht wil openen.

"We beschermen te veel, we beheren te weinig", zei de minister van LNV maandagavond op een bijeenkomst van melkveehouders in De Meern. Sommigen van hen klaagden over overlast en schade door ganzen.

"Het faunabeheer in Nederland is niet langer houdbaar", zo reageerde de minister op de klachten. Ze verwees niet alleen naar de sterk gegroeide aantallen ganzen, maar ook naar wilde zwijnen en damherten in Kennemerland. "Dit gaat zo niet goed, dit geeft te veel overlast aan boeren en burgers. Er zal op gejaagd moeten worden"’.

De minister gaat er vanuit dat haar standpunt politiek omstreden is. "Ik zal voor deze uitspraken wel naar het vragenuurtje van de Tweede Kamer moeten komen".

Lees ook Verburg: gedecentraliseerd faunabeleid werkt niet

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Zo mooi wer wat zieltjes winnen. Beetje naar de mond praten. Eerst de boel uit de hand laten lopen en dan mogen de jager weer knallen. Dit komt steeds weer terug. Eerst veel te veel geiten op een kluitje en dan moeten afmaken. Wat volgt....?

 • no-profile-image

  Han

  In de Kennemerduinen lopen nu zoveel herten dat ze hun eten zoeken in de bewoonde wereld. Oplossing volgens onze linkse dierenvrienden >verhoog het hek< zo maken we een twede Oostvaardersplassen alleen met dit verschil dat de DUINEN deze overbevolking niet zullen overleven. Verburg heeft dus gelijk in dezen, we kunnen beter ten halve keren dan ten hele verdwalen. Dit laatste is een specialiteit van de links politiek. Waar hebben we dit meer gezien zo rond 1988 en aanvolgende?

 • no-profile-image

  Hans

  Een logische maatregel van LNV omdat alle alternatieve beheersmaatregelen niet gewerkt hebben, ondanks alle inspanningen. Linten/vlaggen/wegjagen/nestbehandeling/ondersteunend afschot etc heeft niet geleid tot beheersing van het aantal ganzen. Dat rechtvaardigt de openstelling van de jacht op deze dieren.

 • no-profile-image

  Juul

  Met Verburg eens en waarom zijn er zoveel mensen tegen de jacht, deze dieren hebben een vrij leven en afschot is natuurlijk. En ik hou wel van een herten of wildzwijns biefstukje :)

 • no-profile-image

  spotvogel

  Volgens mij maakt Verburg deel uit van een DEMISSIONAIR KABINET en dient zij zich verre te houden van dergelijke beleidsbeslissingen. Bovendien: duidelijker kan niet gedemonstreerd worden hoezeer het CDA het niet exploitabel (en dus zinloos geachte) léven minacht. Dat zou de kiezers binnenkort tot nadenken moeten stemmen!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.